MALAYSIAN ONLINE DISCUSSION COMMUNITY

Semuanya tentang kehidupan anda-Sembanglah apa saja topik anda!
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
YAHOO SEARCH

VISITOR LOCATION
IP



WORKSHOP/SEMINAR
WORKSHOP LAMAN WEB

TOPIK: Web Peribadi
TARIKH: 21 atau 22hb 02, 2009
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 120.00
TEMPAT: Plaza Flamingo

TOPIK: Laman Minisite
TARIKH: 21 - 22hb 03, 2009
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 500.00
TEMPAT: Plaza Flamingo


TOPIK: Laman Web Forum
TARIKH: Mac 2009
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 200.00
TEMPAT: Plaza Flamingo


TOPIK: Laman Web Blog
TARIKH: Mac 2009
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 320.00
TEMPAT: Plaza Flamingo

TOPIK: Home Web Practical
TARIKH: Terbuka
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 70.00 per day
TEMPAT: Rumah anda


USAHAWAN INTERNET

TOPIK: Perniagaan Online
TARIKH: PENUH!
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 160.00
TEMPAT: Plaza Flamingo


SEMINAR PELAJAR

TOPIK: Selepas S.P.M
TARIKH: Terbuka!
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 120.00
TEMPAT: Plaza Flamingo

TOPIK: Vokasional
TARIKH: Terbuka!
MASA: 9.00 pg - 5 ptg
BAYARAN: RM 120.00
TEMPAT: Plaza Flamingo

Maklumat lanjut:
www.e-webniaga.com
MY GOOGLE GROUP

Email:

BUSINESS INFO

LAMAN BUAL BICARA
POLL ANDA
Poll Anda
ARTIKEL PERNIAGAAN
Teknik mudah untuk berjaya Teknik mudah untuk berjaya!
1. Berjaya kerana SERASI
2. Berjaya kerana SUKA
3. Berjaya kerana JUJUR
4. Berjaya kerana IMPIAN
5. Berjaya kerana GAGAL

Teknik menjual:
Kenali Pelanggan anda!
Menggunakan konsep ASK!
1. APA?
2. SIAPA?
3. KENAPA?
4. KESIMPULAN?

 

Teknik menjual produk:

A. Start with 7 Keys!

1. IMPIAN

2. TEKAD

3. BELAJAR

4. SEMANGAT

5. SABAR

6. KONSISTEN

7. FOKUS



Share | 
 

 Apa jenis produk anda?

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 26
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Apa jenis produk anda?   Thu Jan 22, 2009 4:24 pm

Promote le kalau ada produk baik punya....

_________________
"Three sentences for getting success! Know more than others, work more than others, expect less than others."

- William Shakesphere -

Admin,
"Work together and share your stories"
URL: http://www.e-webniaga.com
Perkhidmatan: Workshop Web,Forum,Blog,Seminar dan Tip perniagaan internet.
Khas untuk: Usahawan Internet peringkat asas.
Target: Age 15 above most welcome.
Sebab KEGAGALAN Usahawan internet kini semakin ramai but "It's always too early to quit."
Back to top Go down
View user profile http://malaysian.friendhood.net
cikinaka

avatar

Female
Number of posts : 6
Age : 40
Location : kulim
Registration date : 2009-01-24

PostSubject: Re: Apa jenis produk anda?   Sat Jan 24, 2009 10:08 pm

Terima kasih ADMIN... ni nak promo sambil meluahkan rasa hati bleh..??

Dulu aku sering tertanya-tanya..kenapa kita takde kilang besar-besar...kenapa hampir semua benda makan kita kena beli produk orang lain...brapa byak biskut, kek yg kita beli dari luar..sampai 1 tahap bihun yang kita ambik pun dah jadi isu halal haram kes pembuatan yg amat menjijikkan...ayam pun blum tentu sembelihannya, ikan pun pernah diberi makan najis ****....

But now aku dah nmpak byak jugak barang kita, kedai kek kita...rasa seronok sbb aku ada alternatif pilih yg halal walaupun kekadang sakit hati dgn layanan tuan kedai...now jugak kta dah ada RFC.... ala-ala KFC n aku amat bangga dengan tuan punya iaitu Tuan Hj Ismail..Now dia ada dlm perancangan nk bina 10 RFC lagi. Dia nak buktikan kita pun boleh. That's why aku join HPA group. Bisnes memang bisnes tapi niat utama aku....yang dah lama terpendam.. hanya KITA yang mampu kukuhkan ekonomi kita....kalau kita tak sokong produk halal ( sudah jadi tgjwab kita ) siapa lagi nak sokong....Berapa kerat sgt org kita yg berjaya dan kalau boleh sokonglah org kita yg jalannya lurus atas landasan yg disyariatkan. Aku nak jer menyeru semua orang2 sealiran aku untuk join komuniti HPA supaya bos besarnya ada lagi byk sumber kewangan untuk dia bgunkan hotel2 bertaraf halal di Malaysia nih...(Apsal hotel tak byk apply sijil halal?) Kenapa kita nak berkira sangat untuk kemajuan ekonomi kita..??? Kalau boleh biar semua rakyat Islam Malaysia bersatu...jgn rasa kita hanya kayakan bos besar sbb hasilnya turut jd zakat yang akan kembali kpd org kita jugak... Masalahnya org kita yg skeptical...makan fastfood mahal tak kisah, beli pencuci muka cap Inggeris mahal takpe..bila produk yg confirm org kita buat, halal..mcm2 alasan..mahallah..baru sekali cuba merungut tak nmpak kesan...tak bermutu....sedangkan ada produk..namanya halal tp bos besar cap lain....tak kisah pulak....itulah mentaliti yg kita kena ubah sekarang....tanya diri...kita ada produk harian yg pasti halal...perlukah kita cari yg lain jika kita ada alternatifnya...kita bawa produk halal yg ada masuk dlm keluarga kita...di situ ada berkatnya...di sini kita guna produk halal, kita jana ekonomi dgn bonus dari syarikat dan dlm masa yg sama kita bersatu membantu umat islam sendiri...yg pnting niat kita....jangan biar org anggap Islam itu Miskin..... bersatu demi ummah...Tuan Hj Ismail sendiri telah ditawarkan sesuatu oleh org luar tpi demi ummah, dia tolak...renung-renungkanlah dan hnya diri anda yg berhak menentukan...kepada yg telah join komuniti...Tahniah...bersama2lah kita teruskan lagi perjuangan...

P/S : Aku rasa lega setelah meluahkan apa yang terbuku. Terima kasih buat PJS Ramly yang telah buka jalan untukku berdakwah dengan cara paling kecil..
Back to top Go down
View user profile http://www.cikistore.portalniaga.com
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 26
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: TQ   Sat Jan 24, 2009 10:19 pm

cikinaka wrote:
Terima kasih ADMIN... ni nak promo sambil meluahkan rasa hati bleh..??

Dulu aku sering tertanya-tanya..kenapa kita takde kilang besar-besar...kenapa hampir semua benda makan kita kena beli produk orang lain...brapa byak biskut, kek yg kita beli dari luar..sampai 1 tahap bihun yang kita ambik pun dah jadi isu halal haram kes pembuatan yg amat menjijikkan...ayam pun blum tentu sembelihannya, ikan pun pernah diberi makan najis ****....

But now aku dah nmpak byak jugak barang kita, kedai kek kita...rasa seronok sbb aku ada alternatif pilih yg halal walaupun kekadang sakit hati dgn layanan tuan kedai...now jugak kta dah ada RFC.... ala-ala KFC n aku amat bangga dengan tuan punya iaitu Tuan Hj Ismail..Now dia ada dlm perancangan nk bina 10 RFC lagi. Dia nak buktikan kita pun boleh. That's why aku join HPA group. Bisnes memang bisnes tapi niat utama aku....yang dah lama terpendam.. hanya KITA yang mampu kukuhkan ekonomi kita....kalau kita tak sokong produk halal ( sudah jadi tgjwab kita ) siapa lagi nak sokong....Berapa kerat sgt org kita yg berjaya dan kalau boleh sokonglah org kita yg jalannya lurus atas landasan yg disyariatkan. Aku nak jer menyeru semua orang2 sealiran aku untuk join komuniti HPA supaya bos besarnya ada lagi byk sumber kewangan untuk dia bgunkan hotel2 bertaraf halal di Malaysia nih...(Apsal hotel tak byk apply sijil halal?) Kenapa kita nak berkira sangat untuk kemajuan ekonomi kita..??? Kalau boleh biar semua rakyat Islam Malaysia bersatu...jgn rasa kita hanya kayakan bos besar sbb hasilnya turut jd zakat yang akan kembali kpd org kita jugak... Masalahnya org kita yg skeptical...makan fastfood mahal tak kisah, beli pencuci muka cap Inggeris mahal takpe..bila produk yg confirm org kita buat, halal..mcm2 alasan..mahallah..baru sekali cuba merungut tak nmpak kesan...tak bermutu....sedangkan ada produk..namanya halal tp bos besar cap lain....tak kisah pulak....itulah mentaliti yg kita kena ubah sekarang....tanya diri...kita ada produk harian yg pasti halal...perlukah kita cari yg lain jika kita ada alternatifnya...kita bawa produk halal yg ada masuk dlm keluarga kita...di situ ada berkatnya...di sini kita guna produk halal, kita jana ekonomi dgn bonus dari syarikat dan dlm masa yg sama kita bersatu membantu umat islam sendiri...yg pnting niat kita....jangan biar org anggap Islam itu Miskin..... bersatu demi ummah...Tuan Hj Ismail sendiri telah ditawarkan sesuatu oleh org luar tpi demi ummah, dia tolak...renung-renungkanlah dan hnya diri anda yg berhak menentukan...kepada yg telah join komuniti...Tahniah...bersama2lah kita teruskan lagi perjuangan...

P/S : Aku rasa lega setelah meluahkan apa yang terbuku. Terima kasih buat PJS Ramly yang telah buka jalan untukku berdakwah dengan cara paling kecil..

Terimakasih dgn maklumat/maklumat yang diberikan, semoga info yg dipaparkan boleh dijadikan panduan kepada rakan-rakan dan harap mereka paham maksud yang tersirat dlm info cikinaka ini.

_________________
"Three sentences for getting success! Know more than others, work more than others, expect less than others."

- William Shakesphere -

Admin,
"Work together and share your stories"
URL: http://www.e-webniaga.com
Perkhidmatan: Workshop Web,Forum,Blog,Seminar dan Tip perniagaan internet.
Khas untuk: Usahawan Internet peringkat asas.
Target: Age 15 above most welcome.
Sebab KEGAGALAN Usahawan internet kini semakin ramai but "It's always too early to quit."
Back to top Go down
View user profile http://malaysian.friendhood.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa jenis produk anda?   

Back to top Go down
 
Apa jenis produk anda?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Jika Vocaloid ditarik kembali dan dihentikan produksinya,apa yang akan anda lakukan?
» ICS' arts yang apalah kata anda
» Mic Test (Sama Nanya cara jadi Utaite)
» Siapa Singer or Utaite yang paling mempengaruhi style bernyanyi anda?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MALAYSIAN ONLINE DISCUSSION COMMUNITY :: (RUANG PROMOSI) PROMOTION-
Jump to: